Музеят в Бяла стартира инициативата “Историята през детските очи”

Инициативата е част от културната програма на България, отбелязваща 2018 година – Европейка година на културното наследство. 


Чрез културната инициатива “Историята през детските очи”, Общинският културен институт /музей/ – гр. Бяла се присъединява към поредицата от единствени по рода си прояви, честващи богатото и разнообразно културно наследство на Европа.

Целта на културната инициатива е да насърчи децата да изследват и опознаят културното наследство на своя роден край, за да могат да оценят неговото значение и да развият мотивация да го опазват в бъдеще.

Инициативата се състои от две културни събития: „Конкурс за детска рисунка“ и обучение по грънчарство за деца „Аз-грънчар“.

Всички деца от 7 до 14 годишна възраст са най-любезно поканени да вземат участие в конкурса за детска рисунка. Темата на конкурса е „Античната крепост на нос Свети Атанас в гр. Бяла“.

Рисунките могат да бъдат предавани лично или изпращани по пощата на адрес:
Културен център – гр. Бяла
ул. „Андрей Премянов“ №14, пл. „Европа“
гр. Бяла, общ. Бяла, обл. Варна, п.к. 9101
Република България

Крайният срок за изпращане на детските творби е 24 май 2018 г.

Трите най-добри рисунки ще бъдат определени чрез гласуване във Facebook на страницата на Античната крепост на нос Свети Атанас. Гласуването ще бъде проведено в периода от 25 до 30 май 2018 г. Победителите ще бъдат обявени до 17:00 часа на 31 май 2018 г. на страницата на Античната крепост на нос Свети Атанас във Facebook.

Авторите на трите най-харесани рисунки ще бъдат наградени с Ваучер за абонамент за сп. National Geographic KIDS България, а за всички деца, взели участие в конкурса, Общинският културен институт /музей/ – гр. Бяла е подготвил специална изненада – уроци по грънчарство.

Награждаването ще се проведе на 1 юни 2018 г. от 17:00 часа на Античната крепост на нос Свети Атанас в гр. Бяла.

Подробни правила за участие може да откриете тук: Правилник за участие в Конкурс за детска рисунка.